Leltár és készletfrissítés miatt átmenetileg rendelés nem adható le.

Á.SZ.F.1. Üzemeltetői adatok, információk

Cégnév: Holenár Krisztián egyéni vállalkozó

Székhely: 2117 Isaszeg, Május 1 u. 68.

Telephely: 2100 Gödöllő, Köztársaság út 45.

Adószám: 55378325-1-33            

Nyilvántartási szám: 54047172              

Szerződés nyelve: magyar

Elektronikus levelezési cím: ugyfelszolgalat@fishingmarket.hu

Telefonos elérhetőség: 06/30-467-7881 

Bankszámlaszám: 11742513-21455780

Bankszámlát kezelő szolgáltató: OTP Bank Nyrt.

 

2. Panaszügyintézés

Panaszügyintézés helye: 2100 Gödöllő, Köztársaság út 45.

Panaszügyintézés módja: postai vagy elektronikus formában (telefonon, e-mailben)

Panaszok közlésére szolgáló kapcsolat felvételi adatok: Á.SZ.F. 13,3 pontja

Levelezési cím: Holenár Krisztián E.V.   2100 Gödöllő, Köztársaság út 45.

Elektronikus levelezési cím: ugyfelszolgalat@fishingmarket.hu

Telefonszám: 06/30 467-7881

 

3. Tárhely szolgáltató

Tárhelyszolgáltató:Onlinex Solutions Kft., contact@superwebaruhaz.hu

Tárhelyszolgáltató címe: 5600 Békéscsaba, Penza lakótelep 6. A. / fszt. 1.

Cégjegyzékszám: 04-09-014868

Adószám: 26701581-0-04

Szolgáltató hivatalos weboldala: superwebaruhaz.hu

E-mail: contact@superwebaruhaz.hu

 

4. Saját futárszolgálat Holi Car Team 

Cégnév: Holenár Krisztián egyéni vállalkozó

Székhely: 2117 Isaszeg, Május 1 u. 68.

Telephely:  2100 Gödöllő, Köztársaság út 45.

Adószám: 55378325-2-33            

Nyilvántartási szám: 54047172              

Szerződés nyelve: magyar

Elektronikus levelezési cím: krisztian@fishingmarket.hu

Telefonos elérhetőség: 06/30-467-7881 

 

5. A szerződés alanyai

Szolgáltató: fishingmarket.hu (továbbiakban Webáruház, Vállalkozó, Szolgáltató) üzemeltetője Holenár Krisztián E.V.

Vásárló (továbbiakban  Megrendelő, Vásárló).


6. Szállítás, átvételi lehetőségek


INGYENES KISZÁLLÍTÁS 30.000,- vásárlástól, KIVÉTEL A HORGÁSZBOTOK ESETÉBEN, OTT EGYEDI SZÁLLÍTÁSI DÍJSZABÁS VAN, A BOT MÉRETÉNEK FÜGGVÉNYÉBEN!


Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, tételesen ellenőrizni és hiánytalan teljesítés esetén az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően hiányosságokra vonatkozó-, jegyzőkönyv nélküli reklamációt a fishingmarket.hu-nak nem áll módjában elfogadni. 

Megrendelt termékek esetében, a termék akkor tekinthető eredeti állapotúnak, ha a termék sértetlen állapotú, használatba vétel nem történt meg, eredeti állapotú csomagolásával rendelkezik. 

Minimálisan rendelhető összeg minden szállítási módozatban egységesen min. 5.000,-

A Megrendelő a megrendelés leadásával kijelenti, hogy a jelen Általános Szerződési Feltételeket elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el. Megrendelés feladása fizetési kötelezettséget von maga után, azaz a megrendelt termékek ellenértékét (amennyiben keletkezik szállítási költség, azt is) köteles rendezni a fishingmarket.hu felé a kapott számlának megfelelően.

BÁRMELY SZÁLLÍTÁSI MÓD ESETÉN, A 100 CM-NÉL NAGYOBB CSOMAGOKRA EGYEDI SZÁLLÍTÁSI DÍJAT KALKULÁLUNK, MELYET KAPCSOLATFELVÉTELKOR TUDUNK PONTOSAN MEGHATÁROZNI A RENDELT TERMÉKEK CSOMAGOLÁSI MÉRETÉNEK FÜGGVÉNYÉBEN (KB. 2.500,-  - 4.500,- SZÁLLÍTÁSI DÍJ)!!!

Maximális kiszállítható súly 15 kg. Ez felett minden esetben egyedi díjszabás lép érvénybe.

A megrendelt termékek célbajuttatására az alábbi módokon van lehetőség:

6.1. Személyes átvétel

Ebben a szállítási módozatban készpénzes fizetésre és/vagy "fishingmarket.hu" ajándékutalvánnyal történő kiegyenlítésre van lehetőség. A megrendelés átvételekor (kérjük pontos összeget készítsen elő, visszaadásra a futárnak nincs lehetősége), illetve "fishingmarket.hu" ajándékutalvánnyal történő fizetés esetén annak teljes névértéke kerül felhasználásra, sem készpénzben visszaadni, sem az utalvány névértékét darabolni nem lehetséges.
Erre az opcióra (díjmentesen) Gödöllő 15 km-es körzetében van lehetőség. Rendeléskor a "Személyes átvétel" opciót kell jelölni, majd továbblépni. Miután a rendelés megtörtént, ügyfélszolgálatunk felveszi Önnel a kapcsolatot 24 órán belül a megadott e-mail címen és/vagy telefonszámon. Kapcsolatfelvételkor adategyeztetés történik, -amennyiben "fishingmarket.hu" ajándékutalványát kívánja felhasználni, mindenképpen jelezze kollégánknak- valamint az átvétel helyét, idejét és a részleteket fogjuk pontosítani, egyeztetni.
Az egyeztetést követően küldünk e-mailben egy visszaigazolást, mely az átvételi adatokat részletesen tartalmazza. Átvétel a megjelölt időpontban történik max. 15 perc várakozási idővel. Amennyiben a Megrendelő, vagy annak felhatalmazottja a 15 perc türelmi idő alatt sem jelenik meg, és nem veszi át a terméket, megrendelése automatikusan törlésre kerül. Neki, újabb rendelésre  "Előre utalás" szállítási módot választva nyílik lehetősége.
Szállítás teljesítése megbeszélt, egyeztetett időben.

6.2. Holi Car Team - Saját futárszolgálatunk által

A Webáruház rendelkezik saját futárszolgálattal.
Ebben a szállítási módozatban készpénzes fizetésre, fishingmarket.hu ajándékutalvány felhasználásra, valamint előre utalással történő fizetésre van lehetőség. A megrendelés átvételekor készpénzfizetés esetén kérjük pontos összeget készítsen elő, visszaadásra a futárnak nincs lehetősége, illetve "fishingmarket.hu" ajándékutalvánnyal történő fizetés esetén annak teljes névértéke kerül felhasználásra, sem készpénzben visszaadni, sem az utalvány névértékét darabolni nem lehetséges. A fishingmarket.hu ajándékutalvány kizárólag a Webáruházban leadott rendelésben foglalt termékek fizetésére alkalmazható, a szállítási költség kiegyenlítésére nem használható fel!
 Ha a Megrendelő úgy szeretné, előre utalással is rendezheti. Ez esetben telefonos megkeresésünkor szíveskedjen ezen szándékát jelezni, hogy elkészíthessünk egy díjbekérő számlát*, amit elküldünk. Az említett számla tartalmaz minden, az utaláshoz szükséges adatot. A kiállított teljesértékű számlát futárunk viszi a megrendelt csomaggal együtt. Előre utalás esetén, futárunk csak akkor indul a címre, ha a rendelés és a szállítás értéke beérkezik a díjbekérő számlán* megadott adatoknak megfelelően bankszámlánkra.
 A futárszolgálat Magyarország területén bárhova kiszállítja a rendelt terméket 24 órán belül. Ennek díja a futárszolgálat által megjelölt ellenérték, azaz 100,-/km (500,-/liter kiskereskedelmi gázolaj árig). Távolság kiszámításakor az oda- és vissza utat is kell kalkulálni. A km meghatározásához a google map által mutatott adatokkal számolunk, kiinduló pont  2100 Gödöllő, Köztársaság út 45.
Ebben a módozatban a viteldíj tartalmazza a 24 órán belül történő kiszállítást, a szállítási garanciát úgy a termék állapotára, csomagolására, mint a 24 órán belüli kézhezvételre. A kiszállítás ellenértékét a futár vállalkozó határozza meg, erről egyeztet a megrendelővel, és az összegről számlát álllít ki. A szállítás díját a webshop megrendelés összege nem tartalmazza.
 Megrendeléskor a "Holi Car Team" szállítási módot kell bejelölni. Rendelést követően ügyfélszolgálatunk felveszi Önnel a kapcsolatot a megadott e-mail címen és/vagy telefonszámon. Kapcsolatfelvételkor adategyeztetés történik, valamint az átvétel helyét, idejét és a részleteket fogjuk pontosítani, egyeztetni.
Az egyezeztetést követően küldünk e-mailben egy visszaigazolást, mely az átvételi adatokat részletesen tartalmazza. Átvétel a megjelölt időpontban történik max. 20 perc várakozási idővel. Amennyiben a Megrendelő, vagy annak felhatalmazottja a 20 perc türelmi idő alatt sem jelenik meg, és nem veszi át a terméket, megrendelése automatikusan törlésre kerül. Az előre egyeztetett kiszállítási költséget ez esetben is köteles kiegyenlíteni, melyről számlát a megadott e-mail címen utalási lehetőség megjelöléssel küldünk. Abban az esetben, ha ez a megjelölt ideig nem érkezik meg számlánkra, postai úton is kiküldjük a számlát, a törvényben megahtározott módon, és ideig biztosítunk lehetőséget a tartozás kiegyenlítésére. Amennyiben ezen kötelességének nem tesz eleget a teljesítést követő 15 munkanapon belül, úgy azt a szállító vállalkozó polgári peres útra tereli, és a hatályos jogszabályoknak és törvényi eszközöknek megfelelően folytatja annak behajtását, behajtatását. A Megrendelőnek, újabb rendelésre kizárólag "Előre utalás" szállítási módot választva nyílik lehetősége.
Szállítás teljesítése egyztetett időben, 24 órán belül.
*díjbekérő számla: másnéven proforma számla, nem adóügyi bizonylat, az eladó-, a vevő,- és az egyéb, utaláshoz szükséges adatokat tartalmazza. 

6.3. Utánvétes kiszállítást kérek 

Szállítási díjak a rendelés összegének függvényében a következők:
10.000,-                       / 2.300,-
10.001,-től 15.000,- ig  / 2.000,-
15.001,-től 20.000,-ig   / 1.700,-
20.001,-től 29.999,- ig  / 1.400,-
30.000,-től ingyenes

Megrendelést követő 24 órán belül (munkanapon) a fishingmarket.hu ügyfélszolgálata felveszi a megrendelővel a kapcsolatot egyeztetés céljából. A megrendelt tételeket, csomagot a GLS, TNT, MPL partnerek valamelyikével juttatjuk el a Vásárlónak.
Amennyiben egyedi szállítási igénye merülne fel, azt megrendeléskor szíveskedjen a "Megjegyzés" menüben feltüntetni.
A csomagszállító szolgáltató utánvét kezelési díjat számol fel, melyet a megrendelés leadásakor kapott szállítási költség nem tartalmaz, ezen díjak az alábbiak: 
- készpénzben történő fizetés esetén 650,-
- bankkártyával történő fizetés esetén 400,-  
Szállítás teljesítése 3-10 munkanapon belül.

6.4. Előre utalás bankszámlára

Szállítási díjak a rendelés összegének függvényében a következők:
10.000,-                       / 2.300,-
10.001,-től 15.000,- ig  / 2.000,-
15.001,-től 20.000,-ig   / 1.700,-
20.001,-től 29.999,- ig  / 1.400,-
30.000,-től ingyenes

Megrendelést követő 24 órán belül (munkanapon) a fishingmarket.hu ügyfélszolgálata felveszi a megrendelővel a kapcsolatot egyeztetés céljából. A megrendelt tételeket, csomagot a GLS, TNT, MPL partnerek valamelyikével juttatjuk el a Vásárlónak.
Amennyiben egyedi szállítási igénye merülne fel, azt megrendeléskor szíveskedjen a "Megjegyzés" menüben feltüntetni.
A csomagszállító szolgáltató utánvét kezelési díjat számol fel, melyet a megrendelés leadásakor kapott szállítási költség nem tartalmaz, ezen díjak az alábbiak: 
- készpénzben történő fizetés esetén 650,-
- bankkártyával történő fizetés esetén 400,-  

Megrendelést követően kap egy megrendelés visszaigazolás e-mailt, melyben a rendelt tételek, a szállítási költség, és az utaláshoz szükséges adatok szerepelnek.

FONTOS: utalása indításakor a "közlemény" rovatba mindenképpen tüntesse fel a rendelés visszaigazolásban kapott "RENDELÉSI KÓD"-ot a sikeres beazonosítás érdekében. Amint a megrendelés összege jóváíródik bankszámlánkon, a megrendelt tételeket, csomagot és a számlát szállító partnereink segítségével juttatjuk el Vásárlónknak (a jóváírást követő munkanapon). Úgy az ellenérték megérkezéséről, mint a csomag feladásáról e-mailben tájékoztatjuk a megrendelőt. 
Amennyiben a rendeléstől számított 5 munkanapon belül bankszámlánkon nem íródik jóvá a rendelés ellenértéke, úgy megrendelését automatikusan érvénytelenítjük. A törlésről e-mailben küldünk tájékoztatást.
Szállítás teljesítése 3-10 munkanapon belül.

6.5. OTP SZÉP kártyás fizetési mód

Webáruházunkban lehetőség van OTP SZÉP kártyával is fizetni.

Amennyiben ezt a fizetési módot választja, megrendelését követő 24 órán belül ügyfélszolgálatunk felveszi önnel a kapcsolatot. 

2021.12.31.-ig a vonatkozó törvényi szabályozás szerint bármely 3 zsebből lehetséges a rendelés kiegyenlítése.

Jelenleg webes felületen történő fizetés áll rendelkezésünkre, melynek folyamata a következő:

- az OTP SZÉPKÁRTYA honlapján lépjen be kártyabirtokosként saját fiókjába
- belépés után kattintson az elfogadóhelyek keresése menüpontra
- megjelenő menübe írja be a keresett elfogadóhely nevét (fishingmarket) 
- válassza ki, ezután adja meg a fizetni kívánt összeget
- egyéb mezőbe írja be a rendelés számát, melyet visszaigazolásban kapott
- majd kattintson a FIZETÉS INDÍTÁSÁRA!
- A rendszer ezután átirányítja az OTPdirect fizetési felületére.
- válassza az Egyéb kártyatípust
- adja meg adatait (az Érvényesítési kód mezőt nem kell kitölteni)

Az OTP SZÉP kártya oldalán, az egyenlegelkérdezés lehetőségnél megtekintheti tranzakcióját, arra kattintva megtekintheti bizonylatát.


Ebben a szállítási módban minden esetben 2.500,- fix díj kerül felszámolásra, mely részleteit minden esetben az ügyfélszolgálattal kell egyeztetni! 

OTP SZÉP kártyás fizetés esetén + 4,5% tranzakciós díj kerül felszámolásra, melyet a megerendeléskor a kapott üzenet NEM tartalmaz. A +4,5% tranzakciós díjjal kiegészített végösszeget kapcsolatfelvételkor pontosítjuk!6.6. Egyéb, a vevő által preferált feladási mód

Ebben a szállítási módban a megrendelőnek lehetősége van eldönteni, hogy melyik általa ismert, kedvelt szállító céget választja (GLS, Fürgefutár. DpD, TNT, MPL, vagy bármely postapont, pikk-pakk pont,..). Megrendeléskor szállítási díjat webáruházunk nem generál, részünkről csak a megrendelt termék/kek ellenértéke jelenik meg.
Megrendelést követően 24 órán belül felvesszük a kapcsolatot a Vásárlóval, aki megjelöli a számára megfelelő szállítópartnert. Mi ezt a partnert megkeressük, és vele juttatjuk el a megrendelt terméket. A szállítási szolgáltató által megállapított szállítási díjat ebben az esetben megelőlegezzük, és kézhezvételkor a választott cég futárja szedi be a megrendelés összegével együtt.
Amennyiben "fishingmarket.hu" ajándékutalvánnyal rendelkezik, és szeretné rendelése kiegyenlítéséhez felhasználni, kérjük ezt első kapcsolatfelvételkor szíveskedjen jelezni!
Szállítás teljesítése 4-8 munkanapon belül.

6.7. Csomagkuldo.hu

A csomagkuldo.hu szolgáltatásán keresztül átveheti a webáruházban leadott rendelését, melyet csomagautómatába  kérhet.

Árak:
Csomagautomatába történő szállítás esetén:     0-5 kg bruttó 1.100,- Ft 
                                                                     5,1-10 kg bruttó 1.950,- Ft 
                                                                     

 

7Rendelési információk, regisztráció

A Webáruházban történő böngészésre Regisztrcáció nélkül is van lehetőség, a vásárlás regisztráció nélkül nem lehetséges Telefonos megrendelésre nincs mód!

Regisztrációját 2 (kettő) módon végezheti el:
- a termékek közt böngészve, valamely terméket kiválasztva, kosárba helyezve, annak megvásárlása előtt e-mail címet kér rendszerünk, amit megadva kap egy -webáruházunk által generált jelszót címére). Vásárlásst a küldött felhasználó név, és jelszó megadásával folytathatja, ezzel regsiztrált felhasználónkká válik.

- amennyiben regisztrálni kíván, a következő lépéseket kövesse. Kattintson a regisztráció gombra, adja meg a személyes adatokat ( a *-al jelölt részek  kitöltése kötelező)

Keresztnév

Vezetéknév

E-mail cím

Telefonszám

Jelszó

Jelszó megerősítése

Számlázási cím

és amennyiben nem egyezik meg, a szállítási cím

Cég, vagy egyéni vállalkozó esetén adószám

Miután ezt kitöltötte és elolvasta és elfogadta az adatvédelmi dokumentumot a tovább gombra kattintva fejezze be a regisztrációját.

A regisztrációnál megadott információk a rendelés során módosíthatók, bővíthetők vagy változtathatók.

 

8. Rendelés, vásárlás menete

Böngészőjében nyissa meg a fishingmarket.hu weboldalt, a főmenüben válassza ki a megvásárolni kívánt terméket/termékeket, majd állítsa be a darabszámokat, ezt követően kattintson a ’kosárba’ gombra.
A felugró ablakban a vevő kiválaszthatja, hogy kíván-e tovább böngészni az oldalon, amennyiben így tenne, válassza a ’vásárlás folytatása’ opciót. Ebben az esetben a böngészés során bármikor ellenőrizheti a ’kosár’ tartalmát a jobb felső sarokban, a ’kosár’ menüpontra kattintva.
Az esetben, ha befejezte a vásárlást,  válassza a ’kasszához’ gombot, ezt követően vásárlását a hagyja jóvá ’ Kosár áttekintése és fizetés ’ gombra kattintva, ha weboldalunkon még nem regisztrált korábban,  jelölje ki az ’új vásárló vagyok’ gombot, majd adja meg az adatait,  (ekkor egy automatikus rendszerüzenetet kap tőlünk, melyben értesítjük, hogy ’ Felhasználói fiókja létrejött ’. Az üzenet tartalmazni fogja a felhasználó nevét és az általunk generált jelszavát, ami által a jobb felső sarokban lévő  ’ BEJELENTKEZÉS’ menüpontban bejelentkezhet fiókjába.
A megrendelés minden esetben regisztrációhoz (- név, - e-mail cím, - telefonszám) kötött.
Amennyiben szeretne tájékoztatást az aktuális akcióinkról, kedvezményekről, újdonságokról, iratkozzon fel hírlevelünkre, és pipálja ki a ’ Feliratkozom a fishingmarket.hu hírlevélre ’ négyzetet.
Megrendelésével párhuzamosan szükséges elfogadnia webáruházunk Általános Szerződési Feltételeit, így kérjük ki pipálni az ’ Elfogadom a webáruház Általános Szerződési Feltételeit ’ rublikát.
Amennyiben már korábban regisztrált vásárlóként weboldalunkon, válassza a ’ Vásároltam már itt’ lehetőséget és az e-mailben kapott felhasználó nevét és jelszavát értelemszerűen írja be a megfelelő helyre, ezután kattintson a ’BEJELENTKEZÉS’ gombra.
Ezt követően látni fogja, hogy a rendszer összesítette megrendelését, mely ár természetesen tartalmazza az ÁFA-t. ( - ezen a felületen még mindig van lehetősége módosítani rendelését a darabszám változtatásával, illetőleg a bal alsó sarokban a ’ Vásárolok még ’ gombra kattintva).
A jobb alsó sarokban található  ’ tovább ’ gombra kattintva választhatja ki az Önnek legkényelmesebb, általunk felkínált  szállítási módok egyikét, ezzel együtt a szállítási cím megadására is itt van lehetőség. A szállítási módok részletes leírása, feltételeit az Á.SZ.F. 6.1.tól – 6.5.-ig terjedő leírás tartalmazza.
A megfelelő szállítási mód kiválasztása után, az oldalt legörgetve, a jobb alsó sarokban található
’ Tovább >’ gombra kattintva lehetősége van kiválasztani, hogy küldjünk e-számlát (elektronikus számla e-mailben), avagy sem, az ’ E-számlát kérek! ’ rublika ki pipálásával.
Céges vásárlóinknak a ’ Céges vásárló vagyok ( Kft., Bt., Rt., stb) ’ négyzet kijelölésével nyílik alkalom az adószámuk rögzítésére (elengedhetetlen).
Az oldalon lejjebb görgetve a ’ Megjegyzés ’ rovat kitöltése nem kötelező, bármely egyéb közlendője, információja, kérése lenne, itt rögzítheti azt.
Megrendelésének befejezéséhez válassza a fekete sávban lévő ’ KATTINTSON IDE A MEGRENDELÉS VÉGLEGESÍTÉSÉHEZ> ’ opciót (ez fizetési kötelezettséget von maga után) , amely folyamat végén sikeresen leadta rendelését, amiről az Ön által megadott e-mail címre automatikus  rendszerüzenetet küldünk, amiben megerősítjük rendelését, az üzenet tartalmazza rendelésének teljes összegét ( Áfa-val, ill. a választott szállítási mód díját, az adatait és a számlázási címét ).

100.000.- (százezer) forintot meghaladó rendelés esetén a teljes rendelés végösszegének 40%-át minden fizetési mód esetében előre kérjük megküldeni, előlegként.


9. Megrendelések feldolgozása és teljesítése


A munkanapokon 15:00 óráig leadott, előre kiegyenlített (bankszámlás átutalás) megrendelések esetében csomagját legkésőbb 8 munkanapon belül át adjuk a Megrendelő által kiválasztott futárszolgálatnak, amennyiben a Megrendelő nem jelöl meg ettől eltérő kézbesítési időpontot.
Ennek további feltétele, hogy az adott termék azonnal elérhető legyen készletünkben.
A termék elérhetőségének állapotát minden esetben feltüntetjük.
Amennyiben bármely fennakadás előfordulna a rendelt termékkel kapcsolatban, ügyfélszolgálatunk felveszi a kapcsolatot a Megrendelővel. Ilyen eset lehet pl. egy ’ külső raktáras’ termék.
’ Rendelésre ’ jelzéssel ellátott termékek beérkezése több hetet is igénybe vehet, annak függvényében, hogy a nagykereskedelmek, mennyi időn belül tudnak rendelkezésünkre állni.
A ’ nem rendelhető ’ termékek készlethiányosak, érkezésük bizonytalan, ezért ezekre a Szolgáltató nem fogad megrendelést, ezzel együtt webáruházunk igyekszik a Megrendelő számára ideális megoldást találni, így ha webshopunkban nem talál meg egy terméket, forduljon bizalommal a krisztian@fishingmarket.hu , szidonia@fishingmarket.hu e-mail címen csapatunk tagjaihoz.
Ha a Szolgáltató a megrendelt és visszaigazolt terméket valamilyen okból nem teljesíti, köteles erről a Megrendelőt haladéktalanul tájékoztatni.
A Szolgáltató fenntartja a jogot a részben vagy egészben történő megrendelések visszautasítására.
A Szolgáltató nem felelős az önhibáján kívüli okok miatti technikai ismertetőknek, leírásoknak és tájékoztatóknak a szállítók előzetes bejelentés nélküli változtatásai miatt.
Ezen általános szerződési feltételek elfogadásával a Megrendelő hozzájárul és tudomásul veszi, hogy a Szolgáltató az előre jelzett szállítási idő túllépése miatt nem tartozik kártérítési vagy egyéb felelősséggel.

10. Termékcsere módja

A Megrendelőnek téves megrendelés esetén lehetősége van termékcserét kérelmezni, csak és kizárólag abban az esetben , ha a terméket még nem használta, csomagolásán nem esett sérülés. Ezen igényét az ugyfelszolgalat@fishingmarket.hu e-mail címen kérvényezheti.
Ügyfélszolgálatunk 3 (három) munkanapon felveszik Önnel a kapcsolatot és a Megrendelő, ill. a Szolgáltató számára is ideális megoldást javasolnak.
A már megvásárolt termék összegét, a Szolgáltató csak abban az esetben írja jóvá, ha a termék visszaérkezett az ugyfelszolgalat@fishingmarket.hu által megadott szállítási címre, sértetlen állapotban.
A Megrendelő által visszaküldött termék árát kizárólag levásárolni lehetséges, pénzt visszatéríteni nem áll módunkban.
A jóváírás folyamatáról, annak felhasználásának lehetőségeiről ügyfélszolgálatunk ad bővebb információt.
Felhívjuk figyelmét, hogy a ’ termékcsere ’ keretében visszaküldött termék szállítási költsége a Megrendelőt terheli.
Amennyiben a Megrendelő nem szeretne a visszaküldött helyett másik terméket, az elállásnak minősül, melyet az Á.SZ.F. 12. pontjának megfelelően kezelünk.11. Adatkezelési nyilatkozat

A fishingmarket.hu domain néven üzemelő webáruház adatait Holenár Krisztián E.V. és felhatalmazottja, alkalmazottja kezeli. Az adatok megadása önkéntes alapon az érintett hozzájárulásával történik. Az adatok megadása és kezelése a megrendelés teljesítéséhez szükséges annak érdekében, hogy a megrendelések egymástól elkülönítve, azok tartalma beazonosíthatóak legyenek. Az adatkezelő a megadott adatokat 2001. évi CVIII törvény figyelembe vételével kezeli, illetve tárolja. Mindent megtesz azok biztonsága és sérthetetlensége érdekében és azok kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvényben előírtaknak alapján jár el. A megadott szállítási adatokat a megrendelt termék kiszállítását végző szállító cég, illetve futárszolgálat megismerheti a csomag kézbesítéséhez.

12. Az elállási jog

Megrendelése során Ön élhet a 213/2008. (VIII. 29.) és a 17/1999. (II. 5.) kormányrendeletben részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával.

Internetes vásárlások esetén Ön a szerződéstől az áru átvételét követő 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat, ezt az említett határidőn belüli írásos nyilatkozatának elküldésével jelezheti. Az átvétel dátumát bizonyítja a postai csomagjegyzék, illetve a futárszolgálat szállítójegyzéke. Elállásnál az Eladó köteles a Vevő által kifizetett teljes összeget (vételár és szállítási költség) haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő 30 (harminc) napon belül visszatéríteni. Ezúton felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a vevő viseli az elállás esetén, az áru visszaszolgáltatásával kapcsoltban felmerült összes költséget. Az Eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Az Internetes vásárlásoknál is érvényesek a szavatossági jogok, ha a termék gyári hibás, akkor forduljon hozzánk minőségi kifogásukkal.


13. Termékek, kínálat

 Fishingmarket.hu weboldalon megvásárolható termékekről

Személyesen, illetve telefonhívással, vásárlásra nincs lehetőség, a webshopban a termékek online rendelhetők meg, regisztráció útján (személyes adatok; mint név, telefonszám, e-mail cím) , szállítási adatok megadásával.
A termékek cikkszám alapján azonosíthatók be, ugyanakkor ehhez kapcsolódó kérdések esetén forduljon bizalommal munkatársainkhoz az alábbi e-mailes elérhetőségek egyikén; krisztian@fishingmarket.hu , szidonia@fishingmarket.hu , (akár kezdő horgászoknak, akik nem biztosak abban, mire lehet szükségük a horgászathoz, akár profiknak), legjobb tudásunk szerint állunk rendelkezésre.
A termékekre vonatkozó árak forintban értendők, melyek tartalmazzák az érvényben lévő (27%) Általános Forgalmi Adót, azonban a szállítási költséget nem, azok költségét , módját Á.SZ.F. 6-os pontja, és alpontjai ismertetik.
A webshopban a Szolgáltató részletes tájékoztatást ad a termékekről, nevét, jellemzőit, tulajdonságait illetőleg.
A termékek adatlapján megjelenített képek, illusztrációként szerepelnek, bizonyos esetben eltérhetnek a valóságtól.
Az éppen aktuális termékek akcióiról részletesen tájékoztatjuk Vásárlóinkat a regisztráció során megadott e-mail címen keresztül, hírlevél formájában.

Hírlevelünkre való felirakozás, regisztráció  során lehetséges, amit részletesen az Á.SZ.F. 8.pontja taglal.

13.1. Kellék-, és termékszavatosság

A Megrendelő, a webshopot üzemeltető vállalkozás, hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét a Polgári Törvénykönyvben megfogalmazott szabályok nyomán.
- A Megrendelő, amennyiben a szolgáltatással nincs megelégedve (Nem megfelelő tájékoztatás, elégtelen kapcsolatfelvétel, nem megfelelő ügyfélkezelés, késedelmes szállítás, ...) úgy először az üzemeltető vállalkozónál élhet panaszával (Á.SZ.F. 1.pont). HA panaszkezelés folyamán nem jutnak a Felek megegyezésre, úgy a Vásárló az illetékes Békéltető testülethez fordulhat, illetve a Fogyasztóvédelemhez.
- Abban az esetben, ha a Webáruház szolgáltatásával meg van elégedve, de a szállítással, illetve annak idejével- módjával, teljesítésével nincs, úgy panaszával a szállítást végző cég panaszkezelési osztályához fordulhat.
- Ha a rendelt termék/ek minőségével, állapotával, működésével szemben merül fel bárminemű hiányosság, úgy a Vásárló a Webáruházat üzemeltető vállalkozónál élhet panaszával (Á.SZ.F. 1. pont). 
Panaszt MINDEN esetben írásban tudunk elfogadni, melyet az ugyfelszolgalat@fishingmarket.hu elektronikus levelezési címre küldve tehet. A panaszlevél megérkezését követő 48 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot. A Webáruház javítást, szervizt nem végez, így a hibás, nem megfelelően működő terméket továbbítjuk a forgalmazónak. A  termék , részünkre történő eljuttatása a Vásárló feladata, és költsége. Miután a hibás termék megérkezik irodánkba, azt saját költségünkön továbbítjuk a gyártó/forgalmazó részére. A hibát feltárják, és közlik velünk a lehetséges alternatívákat. (gyakorlat azt mutatja, ez min. 2 - 4 hét). Amennyiben visszajelez részünkre a forgalmazó/gyártó , a megadott e-mail címen és/vagy telefonszámon keressük a Vásárlót.
Kérhet javítást vagy cserét,  kivéve, ha ezek közül a választott igény teljesítése lehetetlen, vagy a Szolgáltató számára más opció teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna.

A Megrendelő köteles a felfedezett hibát haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított 2 (kettő) hónapon belül közölni. Ezzel együtt felhívjuk figyelmét, hogy a szerződés létrejöttétől számított 2 (kettő) éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági igényét/jogait már nem érvényesítheti.

Kellékszavatossági igény érvényesítésének az alábbi egyéb feltételei vannak;
a teljesítéstől számított 6 hónapon belül a kellékszavatossági igény érvényesítésének, a hiba közlésén túl, nincsen más feltétele, amennyiben a Megrendelő igazolja, hogy a terméket/szolgáltatást a webshopot üzemeltető vállalkozás nyújtotta. A szerződés létrejöttétől számított 6 (hat) hónapon túl viszont, a Megrendelő feladata/költsége bizonyítani, hogy az általa felismert hiba a teljesítés időpontjában is fenn állt.

Termékszavatossági igényként a Megrendelő kizárólag a hibás termék javítását, avagy cseréjét kérheti.
A termék, abban az esetben hibás, ha az forgalomba hozatalakor nem felelt meg a hatályos minőségi követelményeknek, vagy ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Termékszavatossági igényt a Megrendelő a termék forgalomba hozatalától számított 2 (kettő) éven belül érvényesítheti, ez időn túl e jogosultságát elveszíti.
Termékszavatossági jogát kizárólag a termék gyártójával szemben gyakorolhatja, ill. a hibát önköltségén a Megrendelőnek kell bizonyítania.

A gyártó kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha tudja bizonyítani, hogy ; a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, ill. hozta forgalomba , avagy a hiba a tudomány és a technika állása szerint nem volt felismerhető, vagy a termék hibája a jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered. A gyártónak a mentesüléshez elég egy okot bizonyítania.
A Megrendelő ugyanazon hiba miatt nem érvényesíthet egyszerre kellékszavatossági és termékszavatossági igényt.
Termékszavatossági igényének sikeres teljesítése esetén ellenben a kicserélt termékre, ill. a javított részre vonatkozólag érvényesíthet a gyártóval szemben kellékszavatossági igényt.

13.2. Jótállás
 

A Megrendelő hibás teljesítés esetén jótállásra jogosult a vásárlástól számított 1 (egy) évig az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) Kormányrendelet 1. számú mellékletében felsorolt termékcsoportokhoz tartozó termékekre.
 A Szolgáltató nem tartozik jótállással a jótállási időn túl (szakmailag elvárható maximális élettartam) a természetes elhasználódásból/avulásból származó károkért, továbbá amely kár a hibás, gondatlan vagy túlzott igénybevételből, nem rendeltetésszerű használatból ered.
  Ha a Megrendelő a fogyasztási cikk hibás működése miatt érvényesít csereigényt, a vásárlástól számított 3 (három) munkanapon belül, a Szolgáltató köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a hiba akadályozza a rendeltetésszerű használatot.
 A Szolgáltató és a Fogyasztó közötti szerződésben a felek megállapodása nem térhet el a Kormányrendelet rendelkezéseitől a Fogyasztó hátrányára.
 A Fogyasztó kötelessége a szerződés megkötésének bizonyítása, pl. számlával.
 A Szolgáltató köteles jegyzőkönyvet (s azt a felvételtől számított 3 (három) évig köteles megőrizni, hatósági ellenőrzés esetén felmutatni) felvenni a Fogyasztó jótállási igényéről. A jegyzőkönyv másolatát haladéktalanul, igazolható módon rendelkezésre kell bocsátani a Fogyasztó részére.

Ha a Szolgáltató a Fogyasztó szavatossági vagy jótállási igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról –az igény elutasítása esetén annak indokáról és a békéltető testülethez való fordulás lehetőségéről – 5 (öt) munkanapon belül, igazolható módon köteles tájékoztatni a Fogyasztót.
 A Szolgáltatónak törekednie kell arra, hogy a javítást vagy a kicserélést legfeljebb 15 (tizenöt) munkanapon belül teljesítse.

13.3. Panaszkezelés rendje

Webáruházunk elsődleges célja, hogy valamennyi megrendelést megfelelő minőségben, a Megrendelő teljes megelégedettsége mellett teljesíthessünk. Amennyiben Megrendelőnknek bármily panasza van a szerződéssel vagy annak teljesítésével kapcsolatban, úgy panaszát a fenti elérhetőségek egyikén közölheti. A Szolgáltató azt azonnal megvizsgálja és szükség szerint, lehetőségeihez mérten orvosolja. Abban az esetben ha a Megrendelő a panaszkezeléssel nem ért egyet, tájékoztatjuk, hogy panaszával hatósági vagy békéltető testület eljárását kezdeményezheti, melyek elérhetőségét itt találja;

Pest Megyei Békéltető Testület
Székhelye: 1119 Budapest, Etele út 59-61. II. em. 240.
Levelezési cím: 1364 Budapest, Pf. 81.
Telefonszáma: (1) 2690703
Fax: (1) 2690703
Honlap címe:  www.pestmegyeibekelteto.hu  ;  www.panaszrendezes.hu
E-mail címe:  pmbekelteto@pmkik.huA békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztói jogvita bíróságon kívüli rendezése és az egyezség elősegítése.

14. Vegyes rendelkezések

Általános Szerződési Feltételeinkben a magyar elektronikus kiskereskedelmi jog az irányadó, különösen a PTK-ben megfogalmazott

  • évi V. törvény
  • évi CLV. törvény (Fogyasztóvédelem)
  • 45/2014. évi (II.26.) Kormányrendelet
  • 151/2003. évi (IX.22.) Kormányrendelet

,  vonatkozó rendelkezései.

A Szolgáltató továbbá jogosult az ÁSZF egyoldalú módosítására.
Az esetleges módosításokat a Szolgáltató, hatályba léptetése előtt a weboldalon közzéteszi, ill. a hatályba lépést követő rendelésekre alkalmazza azt. A Megrendelő a weboldal alkalmazásával egyidejűleg tudomásul veszi, s a továbbiakban automatikusan érvényessé válik.
A tulajdonjog, a teljes vásárlási összeg kifizetéséig a Szolgáltatót illeti.
A Szolgáltatót a Megrendelő által tévesen megadott adatokra visszavezethető problémákért semminemű felelősséget nem vállal.
A Szolgáltató fenn tartja jogát, hogy a korábban ’problémás ’, akár hamis adatokkal regisztráló Megrendelővel/Ügyféllel szemben megtagadja a kiszolgálást.


15. Hűségpont rendszer

Ügyfeleinket vásárlásaik során hűségpontokkal jutalmazzuk. Minden -teljesített-* megrendelés  alkalmával 100,- elköltött Forint után 1 hűségpontot adunk (100,- = 1hűségpont), mely a következő vásárlástól teljes egészében levásárolható. A pontok bármely termék- akciós termékeink és ajándékutalvány kivételével - megvásárlásánál felhasználhatóak. 1 pont = 1 Ft. A hűségpontok a szállítási költségek csökkentésére NEM használhatóak fel.
A Vásárló Bejelentkezés után megtekintheti aktuális pontegyenlegét (főoldalon a regisztrációs adatok mellett látható) és szabadon felhasználhatja azt részlegesen, vagy egészében. Az összegyűjtött hűségpontokat csak levásárolni lehet, a rendelt termékek árának megfelelő mértékű csökkentésére használható. Készpénzre nem váltató.
Amennyiben a regisztrált felhasználó kéri törlését, az addig gyűjtött hűségpontok elvesznek. Más felhasználó hűségpont egyenlegére áthelyezni nincs lehetőség.


*teljesített megrendelés: a megrendelt termékek, csomag megérkezése a vásárlóhoz, majd a rendelésének lezárása a rendszerben.

 

15. Raktárkészlet

A shopban található termékek egy külső raktárból kerülnek beszerzésre. A shopban látható raktárkészlet ritkán, de eltérhet a ténylegestől. Rendelés teljesítése ilyen esetben  4-12 napba is telhet. Ennek tényéről a vásárló minden alkalommal tájékoztatva van.
Amennyiben a "Megrendelést" önhibánkon kívűl (téves, -hiányos nagykereskedelmi raktárkészlet) nem tudjuk 15 munkanapon belül teljesíteni, úgy erről a Megrendelőt írásban tájékoztatjuk, és a "Megrendelés" státuszát készlethiány miatt töröljük. Az ezen okok miatt felmerülő esetleges kellemetlenségekért felelősséget nem vállalunk.

 
A Vásárló megrendelése leadásakor az Á.SZ.F. tartalmát teljes egészében elolvasta, azt tudomásul veszi, és elfogadja.